سرای اهل قلم، به عنوان زیرمجموعهای از خانه کتاب و ادبیات ایران، وظایف مختلفی را در زمینه ساماندهی و اطلاعرسانی در حوزه نشر کتاب بر عهده دارد.
یکی از مهمترین وظایف سرای اهل قلم، اداره سامانه اعلام وصول و ثبت کتاب است. این سامانه برای ثبت اطلاعات کتابهای منتشر شده در ایران و صدور برگه اعلام وصول برای آنها طراحی شده است.
در این مقاله، به بررسی نحوه ثبت نام و ورود به سامانه اعلام وصول و ثبت کتاب، مراحل ثبت کتاب، مزایای ثبت کتاب در این سامانه و نکاتی برای استفاده از سامانه میپردازیم.
نحوه ثبت نام و ورود به سامانه اعلام وصول و ثبت کتاب:
مراحل ثبت کتاب:
مزایای ثبت کتاب در سامانه اعلام وصول و ثبت کتاب:
نکاتی برای استفاده از سامانه اعلام وصول و ثبت کتاب:
علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، نکات دیگری نیز وجود دارد که میتوانید به آنها توجه کنید:
امیدواریم این مقاله به شما در زمینه ثبت نام، ورود و استفاده از سامانه اعلام وصول و ثبت کتاب سرای اهل قلم یاری رسانده باشد.
موفق و پیروز باشید!
منابع:
کتب و نشریاتی که طی روند سایت اعلام وصول و ثبت کتاب آرشیو و بایگانی شده اند، یک بانک اطلاعاتی عظیم و قابل به روز رسانی را برای کتابخوان ها و علاقه مندان به مطالعه، فراهم می کند. ثبت کتاب در خانه کتاب تنها برای خوانندگان مفید نیست، ثبت کتاب در خانه کتاب در واقع احترام اهالی تالیف و انتشارات، به مخاطبان خود می باشد.
ثبت کتاب در خانه کتاب، سرای اهل قلم، قوت بخشی مؤلفان و ناشران کشور است. ثبت کتاب در خانه کتاب، از جمله امتیاز هایی است که برای هر مترجم و نویسنده ایرانی، با ارزش بوده و در حکم یک فرصت طلایی جهت معرفی کتاب و نیز افزایش امکان فروش و چاپ کتاب، محسوب می شود. ثبت کتاب در خانه کتاب، مستقیما توسط ناشران و نویسندگان انجام می شود. بعد از ثبت کتاب در خانه کتاب، عنوان و اطلاعات کتاب ها در آرشیو اطلاعاتی این سایت قرار می گیرد. در واقع، خانه کتاب، یک مرجع کامل از آرشیو و اطلاعات کتاب ها و نشریات و مجلات است، برای علاقه مندان به مطالعه که می خواهند از کتاب های تازه منتشر شده و یا بهترین و پر فروش ترین کتب و نشریات مطلع شوند. چه برای کسب اطلاعات در مورد نحوه ثبت کتاب در خانه کتاب و چه برای دریافت اطلاعات و نیز خرید کتب و نشریات، باید به سایت خانه کتاب، مراجعه نمایید. لذا، ثبت کتاب در خانه کتاب، علاوه بر مزیت هایی که برای نویسندگان و ناشران دارد، به اهالی کتابخوانی و مطالعه کمک می کند تا بتوانند با کتاب هایی که در زمینه علاقه شان هست و یا از آثار جدید نویسنده و مترجم مورد علاقه شان و یا انتشارات مورد نظرشان، با خبر باشند.
ناشران و نویسندگانی که برای ثبت کتاب در خانه کتاب پیش قدم می شوند، در واقع پاسخ قدردانانه خویش را در برابر حمایت های خوانندگانشان، ادا می کنند. با ثبت کتاب در خانه کتاب، باعث افزایش تعداد کتب موجود در سیستم اطلاع رسانی خانه کتاب شده، و گویا ویترین کتاب و کتابخوانی کشور، همواره پویا می ماند و بازده آن افزایش می یابد. حتی کسانی که شاید هنوز چندان اهل کتاب و مطالعه نباشند و در ابتدای مسیر کتابخوانی در حال آشنایی و انس با دنیای کتاب هستند، می توانند با مراجعه به لیست کتب و نشریات موجود که حاصل ثبت کتاب در خانه کتاب است، با موضعات مختلف، نویسندگان مطرح و معاصر، و تمام زیبایی های جهان مطالعه آشنا شده و با انتخاب کتاب های مختلف، زمینه علاقه و فکری خود در زمینه مطالعه را کشف نموده و به تامین و ارضای آن، همت گمارند. کتاب، فرصت سفر به بیکرانه های وجود بشری است که مسلما وقتی فردی با آن مانوس گردد، دیگر نمی تواند دور از آن زندگی کند. فرهنگ مطالعه در کشور ما در سال های اخیر دوباره رو به افزایش گذاشته است، هرچند که برای سالیان سال مطالعه جزء یک رسم آیینی مخصوص روشنفکران و طبقه خاص جامعه بود، این فقدان کتابخوانی در عموم مردم و در زندگی روزمره، برای سرزمینی که در باب مدنیت و ادبیات، دارای ریشه های فرهنگی ستبری است، بیش از دیگر جوامع، مایه شرمساری و تاسف هست.
در سالهای اخیر به واسطه گسترش شبکه های اجتماعی و به مدد تکنولوژی های اینترنتی، نشر و اشتراک گذاری اطلاعات جهت معرفی کتاب ها، دسترسی آنلاین به کتاب ها در قالب های مختلف من جمله کتاب صوتی، و همچنین تبلیغات تشویقی جهت افزایش فرهنگ مطالعه در زندگی روزمره عامه مردم، این روند رو به صعود مجدد گذاشته است.
البته مسلما همچنان میان میزان مطالعه در کشور ما نسبت به بسیاری از جوامع پیش رفته یا در حال توسعه، فاصله زیادی است اما می تواند با سرمایه گذاری و اهتمام ورزی در امر معرفی و نشر کتب و مجلات، به صورت چاپ یا الکترونیکی، چشم انداز امیدوار کننده برای افزایش میزان مطالعه در کشور، در نظر گرفت. از جمله یکی از این راهکار های معرفی و ارائه کتاب، ثبت کتاب در خانه کتاب است. ثبت کتاب در خانه کتاب، مانند مزین نمودن یک قصر باشکوه برای مقیمان آن، یعنی اهالی کتابخوانی هستند. وقتی کتابی در روند ثبت کتاب در خانه کتاب قرار می گیرد، نامش با مشخصات کامل در بانک اطلاعاتی این سامانه ثبت شده و به راحتی با دانستن یکی از مشخصاتش مانند، موضوع، اسم نویسنده، مترجم، انتشارات و یا اسم کتاب به راحتی می توان به جستجوی مورد مد نظر اقدام نمود. ثبت کتاب در خانه کتاب، این فرصت را برای خوانندگان و مخاطبان فراهم می آورد که به راحتی و سریع بتوانند به کتاب مد نظر خود دسترسی پیدا کنند. برای استفاده از خدمات خانه کتاب و آنچه در نتیجه ثبت کتاب در خانه کتاب، آرشیو و بایگانی شده است، می توانید ثبت نام کرده و در این سامانه عضو گردید. خانه کتاب، شعب فروشگاهی در برخی نقاط و شهر ها را دارد، همچنین امکان سفارش و خرید کتاب، به صورت غیر حضوری و آنلاین را برای اعضای خود، ایجاد نموده است.
با افزایش چنین امکانات و بانک اطلاعات نشریات و کتب چاپی یا غیر چاپی در کشور، شاید بتوان جهشی در سرانه مطالعه ایجاد نمود. در زندگی پر مشغله امروز، وقتی سیستمی به صورت هوشمند و گسترده، در دسترس باشد تا جدید ترین و البته مفید ترین اطلاعات برای اهداف و کاربر هایی را که مردم در نظر دارند، ارائه دهد، بهانه کمبود زمان، یا فاصله دور و عدم دسترسی به فروشگاه های متاب و کتاب خانه ها، از بین می رود. البته برای توسعه و پویایی این گونه سامانه ها مانند خانه کتاب، همکاری و همراهی ناشران، نویسندگان و مولفان نشریات و کتب، بسیار مهم، موثر و حتی ضروری است. با ثبت کتاب در خانه کتاب و دیگر بانک های اطلاعاتی آنلاین برای معرفی کتاب، این پویایی و توسعه وثبات، ممکن می گردد.
همانطور که ذکر گردید، ثبت کتاب در خانه کتاب باعث می شود که یک بانک اطلاعاتی جامع در دسترسی کاربران قرار بگیرد، با جستجوی موضعی و یا جستجوی نام یک نویسنده، می توان به آثار مرتبط با مورد جستجو، اطلاعات مفید در مورد این آثار و حتی مطالب و سایر کتب مربوط به آن، دست یافت. خانه کتاب در واقع یک کتاب خانه مجازی و بزرگ است که از هر مکانی، در دسترس بوده و درب آن، در هر زمانی به روی کتابخوان ها و عاشقان مطالعه، باز است.